Областен управител на област
с административен център Варна:

Стоян Пасев

Тел. 052 688 222
Факс. 052 632365
по- подробно.

 

Новини: 16.11.2020г.

Новини: 08.11.2020г.

Паметта на загиналите във войните беше почетена с военен ритуал във Варна

С военен ритуал и панихида, отслужена от свещеници от Варненската и Великопреславска света митрополия, пред Паметника на загиналите офицери, подофицери и войници във войните 1912-1918 г. на старите варненски гробища беше отбелязана Архангелова задушница. Венци и цветя поднесоха командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, областният управител Стоян Пасев, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и на патриотични организации.

 

 

Новини: 02.11.2020г.

По случай Денят на народните будители на 02.11.2020г. в Областна администрация Варна се проведе  тържественото връчване на грамоти за заслуги и значим принос в провеждането на държавната политика в областта на средното образование на номинирани директори на средни училища в област Варна и град Варна.
Наградените директори от област Варна:
1.         Божанка Иванова – Община Вълчи дол
2.         Пепа Пенчева – Община Вълчи дол
3.         Маргарита Калчева – Община Аксаково
4.         Георги Георгиев – Община Суворово
5.         Веселинка Костадинова - Община Бяла
6.         Стефка Христова  - Община Провадия
7.         Йордан Михалев - Община Провадия
8.         Мария Андонова – Община Ветрино
9.         Александър Александров – Община Дългопол
10.       Атанас Ангелов – Община Дългопол
11.       Мария Христова – Община Долни чифлик 
12.       Веска Вълканова – Община Белослав
13.       Георги Петков – Община Девня
14.       Марияна Великова - Община Суворово

Наградените директори от град Варна:
1. Даринка Божинова – СУ „П.К.Яворов“
2. Веселин Василев – Първа езикова гимназия
3. Марийка Георгиева – ПГГСД „Н. Хайтов“
4. Руслан Скулев – ПГХ ХВТ „Д.И.Менделеев“
5. Живка Москова - ПГЕ 
6. Галина Германова - ГПЧЕ „Йоан Екзарх“
7. Светлан Илиев – СУЕУ „Ал.С.Пушкин“ 
8. Донка Иванова – СУ „Елин Пелин“ 
9. Гергана Япаджиева – ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“

Г-н Илиян Карагьозов – заместник областен управител на област Варна приветства присъстващите с обръщение и връчи присъдените грамоти на номинираните.
УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ НА СРЕДНИ УЧИЛИЩА                        
Днес, по случай Деня на народните будители, поканихме в Областна администрация Варна Вас - директори на средни училища, които неуморно, с нестихващ жар, плам и себеотрицание възпитавахте поколения наред. Поканихме Ви, за да Ви кажем своето огромно „Благодаря!“ за всеки един миг от Вашия професионален път, който със сигурност е променил много съдби!
Училището днес се изправя пред нови предизвикателства и очаквания за качествено и модерно образование. За да отговори на обществените потребности, всяка образователна институция се стреми да изгражда свой облик и уникалност, да търси път към реализиране на собствен модел на образователна политика, така че да се превърне в училище, предоставящо качествено образование.
Учителят  премина от перото, потопено в мастилницата и мъждукащата светлина в килийните училища, до необятния свят и възможности на компютъра и виртуалната клавиатура. От черната дъска и тебешира до мултимедийните екрани. В условията на пандемия учителите се справиха и адаптираха много бързо към процеса на дистанционно преподаване. Он-лайн обучението създаде нови и  неограничени възможности и комуникация с по- голям интерактивен учебен ресурс.
За всичко това, което давате с пълни шепи на нашите деца през житейския си и професионален път - от сърце благодаря от мое име и от името на областния управител Стоян Пасев!

Пожелавам ви още творчески устрем и успехи, които да ви носят удовлетворение и да ви водят напред! Бъдете здрави, креативни и не спирайте да мечтаете!

 


Телефони:| +359 52 688 222 | Факс: +359 52 632 365 | Звено за административно обслужване: +359 52 688 120 | e-office@vn.government.bg |
е-Контакти: governor@vn.government.bg | Официален адрес: www.vn.government.bg |
Адрес: гр. Варна, 9000, ул. "Преслав" № 26, Областна администрация Варна

Работно време на администрацията:
от 09.00ч. до 12.00ч. и от 12.30 до 17.30ч., Работно време на звеното за административно обслужване: от 09.00ч. до 17.30ч. без прекъсване