Областен управител на област
с административен център Варна:

Стоян Пасев

Тел. 052 688 222
Факс. 052 632365
по- подробно.

Новини: 08.10.2018г.

Работна среща в Областна администрация Варна с цел проучване потребностите на работодателите от работна сила.

Под председателството на Илиян Карагьозов, заместник- областен управител на Варна на 5 октомври се проведе втората информационна среща за 2018г. с цел проучване потребностите на работодателите от работна сила по реда на Закона за насърчаване на заетостта. Заместник-областният управител откри срещата и подчерта, че проучването стартира  за първи път в страната, по този начин ще се получи реална и конкретна информация за обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените кадри. Сформирана е работна група на областно ниво от представители на ОА Варна, национално признатите  организации на работодателите и структурите на Агенцията по заетостта, която ще обобщи резултатите, които ще бъдат внесени за обсъждане в Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие.  Обсъдени бяха действията по провеждане на анкетирането и набирането на информация,  актуалните теми в областта на политиката по заетостта на регионалния и местен пазар на труда. Резултатите от анкетата ще послужат за определяне на бъдещите приоритети на областната политика по насърчаване на заетостта и в сферата на образованието и обучението.

 

 

Новини: 05.10.2018г.

На 5 октомври в България и още над 100 държави по света се отбелязва Деня на учителя. Идеята за това идва от състоялата се през 1966 г. в Париж Специална междуправителствена конференция за статута на учителите, в резултат на която е подписан документът „Препоръки, касаещи статуса на учителя”. По повод 40-годишнината от приемането на препоръките, ЮНЕСКО предприема инициативата да наложи 5-ти октомври като международен ден на учителя и това става факт през 1994 г., когато Световният ден на учителя се отбелязва за първи път.
Скъпи учители,
Приемете най-сърдечни поздрави по случай 5 октомври – Международен ден на учителя!
На този ден отдаваме своята признателност към вас, които сте посветили живота си на обучението и възпитанието на децата ни, за да станат те достойни граждани на България и Европа. Затова за нас е чест и привилегия  да ви приветстваме и най-искрено да ви пожелаем здраве, много човешки радости и професионални успехи. Да си учител не е просто професия. Да си учител е призвание, орис, съдба. Защото учителят трябва да създаде от малкото неуко дете личност.
Продължавайте да носите в сърцата си огъня на възрожденското родолюбие и да дарявате на децата ни образованост с български дух и европейски измерения!
На днешния ден Организацията на обединените нации приканва всеки човек по света да отдели минута и да си спомни, с любов и признателност, как учителят е променил за добро неговия живот.
Честит празник!

Новини: 26.09.2018г.

Официално откриване на новата академична 2018/2019 година във
Висшето училище по мениджмънт – гр. Варна

      На 25.09.2018г. Висшето училище по мениджмънт посрещна студентите си от България и още 20 държави от Европа, Азия, Африка, Латинска Америка и Северна Америка, избрали програмите на ВУМ за двойна диплома съвместно с британски университети.
Приветствие към преподаватели, студенти и гости на тържеството отправи проф. Станислав Иванов- заместник ректор на Висшето училище по мениджмънт.
Г-н Илиян Карагьозов – заместник областен управител на област Варна пожела на студентите на добър час и да съумеят да се възползват от добрият старт и привилегии, които им дава ВУМ, защото знанията и уменията придобити през годините на обучение са гаранция за добър старт в живота и успешна кариера.


Телефони:| +359 52 688 222 | Факс: +359 52 632 365 | Звено за административно обслужване: +359 52 688 120 | e-office@vn.government.bg |
е-Контакти: governor@vn.government.bg | Официален адрес: www.vn.government.bg |
Адрес: гр. Варна, 9000, ул. "Преслав" № 26, Областна администрация Варна

Работно време на администрацията:
от 09.00ч. до 12.00ч. и от 12.30 до 17.30ч., Работно време на звеното за административно обслужване: от 09.00ч. до 17.30ч. без прекъсване