Областен управител на област
с административен център Варна:

Стоян Пасев

Тел. 052 688 222
Факс. 052 632365
по- подробно.

 

Новини: 17.12.2020г.

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА БЯЛА ПОДПИСА СПОРАЗУМЕНИЕ С МРРБ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА БРЕГОУКРЕПИТЕЛНА ДАМБА

На 16 декември 2020г. кметът на Община Бяла инж. Пеньо Ненов подписа споразумение с Министерство на регионалното развитие и благоустройството за финансиране на изграждането на брегоукрепително съоръжение - тип дамба южно от рибарското пристанище.
Община Бяла и Областна администрация – Варна ще работят заедно по възлагането на обществените поръчки и реализирането на проекта. Очаква се в началото на следващата годината да бъде обявена процедурата за избор на изпълнител за реализирането на първия етап от проекта.
„С подписването на това споразумение започваме същинската работа по един от най-дългоочакваните и ключови проекти за развитието на нашата община. Първоначалното задание за брегоукрепването на зоната южно от пристанището е изработено още през 1986 година, но не се е стигнало до неговото реализиране. През последните месеци заедно с експерти от министерството работихме изключително активно върху актуализирането и осъвременяването на проекта, тъй като от неговото създаване са минали повече от 30 години. Проектът ще бъде реализиран в рамките на 3 етапа.“ сподели Кметът на Община Бяла - инж. Пеньо Ненов.
Зоната южно от пристанището в град Бяла е регистрирана като силно свлачищна, брегът е стръмен и абразивните процеси са много агресивни. Последното свлачище е регистрирано преди две години, когато част от брега се откъсва и потъва в морето. Съоръженията от общоукрепителната схема ще защитят вече изградената инфраструктура и пристанището.

 

Новини: 08.12.2020г.

На 03.12.2020 г. в град Варна стартира благородната кауза „Дари топъл обяд”. Инициативата е подета в 12 града на България от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация / БХРА / и се подкрепя и организира от местната ? структура - Съюз на хотелиерите – к.к. Златни пясъци, както и от Съюза на собствениците за развитие на к.к. Златни пясъци.
Над 100 медици от Ковид отделенията на 7 варненски болници, определени от Областния щаб, в морската столица получиха и ще продължават да получават поне още месец топъл обяд, дарен от хотелиерите от к.к Златни пясъци и к.к. Св. Св. Константин и Елена, членуващи в двете браншови организации и други собственици в комплексите.   
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=683466098880095&id=102795256947185 /
Към момента в инициативата се включиха с дарения 34-ма собственика на хотели и мениджъри, като всеки един от тях заплати стойността на топлия обяд за един ден на медицинските лица от ковид отделенията. Повече от половината от тези собственици въобще не са работили през изминалия сезон и са в затруднено положение. Това говори за силата на морала, отговорността и съпричастността на туристическия бранш, което заслужава уважение.
Сега е моментът, в който да покажем нашата солидарност с медиците на първа линия, защото колкото по-бързо преминем през тази криза с възможно най-малко жертви, толкова по-бързо и бизнесът ще се върне към нормалното.
Затова организирахме инициативата топъл обяд за медицинските лица от Варна, които неуморно се борят да спасят нас, нашите близки и съграждани от коварния коронавирус.

Храната се приготвя при изключителни мерки за хигиена и безопасност в ресторант в град Варна, поставя се в еднократни опаковки и отделни торбички за всяко лице, като разноса се извърша с 2 автомобила от общинско предприятие „Ученическо и столово хранене”.
За да продължи инициативата максимално дълго във времето, каквато е необходимостта, както и да се използва вече създадената логистика, призоваваме фирмите и НПО-та да се включат с дарение от 500 лв., представляващи стойността на топлия обяд за 1 ден на медицинските лица, ангажирани в екипите по лечение на коронавирус във Варна, а граждани могат да дарят за тази кауза колко имат възможност и желание.
Средствата се набират по специална банкова сметка на Съюза на хотелиерите - к.к. Златни пясъци, като основанието за плащане е: Дарение топъл обяд, за което се подписва договор за дарение и се получава свидетелство за дарение. Периодично на дарителите се предоставя отчет за постъпилите и разходваните средства.
Ако дарителят желае може да се обяви, че в съответния ден храната, предоставена на медиците, е дарение от конкретния дарител, като в този ден дарителят или негов представител може да контролира процеса на приготвянето и издаването от ресторанта, а ако желае, може да присъства и на предаването в самите болници.
За допълнителна информация и включване в инициативата ползвайте имейла на Съюза на хотелиерите - к.к. Златни пясъци: office@hoteliersunion.org или телефон:   0884 974 803.

ПАЗЕТЕ СЕ И БЪДЕТЕ ЗДРАВИ !

 

Новини: 16.11.2020г.

 


Телефони:| +359 52 688 222 | Факс: +359 52 632 365 | Звено за административно обслужване: +359 52 688 120 | e-office@vn.government.bg |
е-Контакти: governor@vn.government.bg | Официален адрес: www.vn.government.bg |
Адрес: гр. Варна, 9000, ул. "Преслав" № 26, Областна администрация Варна

Работно време на администрацията:
от 09.00ч. до 12.00ч. и от 12.30 до 17.30ч., Работно време на звеното за административно обслужване: от 09.00ч. до 17.30ч. без прекъсване