Областен управител на област
с административен център Варна:

Марио Смърков

Тел. 052 688 222
Факс. 052 632365
по- подробно.

Съобщение: 16.08.2022г.

Във връзка с предстоящите на 02.10.2022г.Избори за Народно събрание, Областна администрация Варна уведомява:

Сигнали за нарушения на изборния процес могат да бъдат подавани на:

тел.:+359 52 688 224

и на e-mail: s.kostadinov@vn.government.bg

Получените сигнали своевременно ще бъдат разгледани и при необходимост препращани на компетентните институции.

 

Новини: 14.09.2022г.

Възможностите за задълбочаване на отношенията в областта на туризма, образованието, индустрията и сферата на сигурността обсъдиха днес на среща областният управител на Област с административен център Варна - Марио Смърков и посланика на Финландия в България.

Подобряване и задълбочаване  на двустранните отношения и сътрудничеството между Република България и Финландия, възможности за развитието на диалога в различни сфери - туризъм, образование, кръговата икономика и дигитализацията, сферата на сигурността обсъдиха днес на среща в Областна администрация Варна Нейно превъзходителство Кристина Кувая-Ксантопулос и областният управител на Област с административен център Варна-Марио Смърков.
Областният управител разкри пред посланичката потенциала на град Варна и региона и представи двата си основни приоритета – провеждането на честни и прозрачни избори и подпомагане на гражданите за осъществяне на контрол  над институциите. Той  сподели, че обмяната на туристи между двете страни не е на необходимото ниво и  ще  подкрепя бъдещи съвместни действия и инициативи с цел увеличаване на туристическия обмен. Н.Пр. Кристина Кувая-Ксантопулос, която в момента провежда първата си официална визита във Варна, благодари за гостоприемството и изрази увереност, че днешната среща ще постави добро начало за бъдещо партньорство в различни сфери от взаимен интерес, ще даде възможности за развитие и надграждане на инвестиционни намерения в области преди всичко свързани с корабната индустрия и дигитализацията, което ще даде допълнителен тласък на икономическите отношения между двете страни. Н. Пр. изказа своето възхищение от природата и красотата на България и подчерта необходимостта да бъдат осъществявани събития и инциативи, насочени към промотиране на България и Варненския регион. Тя изказа увереност, че със своите последователни и конкретни действия областният управител ще продължи създадените добри взаимоотношения на двете страни на регионално ниво. Областният управител на Област с административен център Варна - Марио Смърков връчи на посланика плакет на областния управител, изобразяващ реплика на фигури от намереното край Варна съкровище с най-старото обработено злато в света. В края на срещата двете страни се разделиха с взаимни благодарности и  благопожелания за здраве и успех в служебните дела и изразиха готовността си за сътрудничество в различни общи проекти и инициативи.

Новини:.09.2022г.

Уважаеми госпожи и господа,
И тази година Областна администрация Варна ще се включи в най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас - „Да изчистим България заедно!”, организирана от bTV Media Group, която ще се проведе на 17 септември /събота/.
Информирам Ви, че всички необходими материали, осигурени от Министерството на околната среда и водите, чрез Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) ще бъдат доставяни директно в общините в страната от Асоциацията на еколозите от общините в България (АСЕКОБ) и РИОСВ в периода от 10 до 16 септември.
В деня на почистването, общините ще бъдат освободени от дължимата такса за количествата депонирани отпадъци, за да бъдат реално насърчени да организират прибирането на отпадъка от своята територия.
Във връзка с изложеното, отправям ПРИЗИВ за включване в кампанията и за популяризиране на предстоящото събитие.
За целите на кампанията, в срок до 15 септември, може да представите на имейл адрес: e-office@vn.government.bg следната информация: брой и местоположение на местата, които планирате да почиствате в община от област Варна; брой и местоположение на нерегламентирани сметища, които са установени и предстои да бъдат почистени в рамките на инициативата; брой и местоположение на съоръженията, които планирате да възстановите или ремонтирате, както и информация за търговски дружества, училища, неправителствени организации, граждани - доброволци, институции, за които знаете, че ще се включат в инициативата.
Благодаря за Вашата съпричастност.

С уважение,

МАРИО СМЪРКОВ
Областен управител на област с
административен център Варна
Телефони:| +359 52 688 222 | Факс: +359 52 632 365 | Звено за административно обслужване: +359 52 688 120 | e-office@vn.government.bg |
е-Контакти: governor@vn.government.bg | Официален адрес: www.vn.government.bg |
Адрес: гр. Варна, 9000, ул. "Преслав" № 26, Областна администрация Варна

Работно време на администрацията:
от 09.00ч. до 12.00ч. и от 12.30 до 17.30ч., Работно време на център за административно обслужване: от 09.00ч. до 17.30ч. без прекъсване