Областен управител на област
с административен център Варна:

Стоян Пасев

Тел. 052 688 222
Факс. 052 632365
по- подробно.

Новини: 19.10.2020г.

УВАЖАЕМИ ЛЕКАРИ,
Приемете моите най-сърдечни поздравления по случай празникa на българския лекар!
На днешния ден, 19 октомври – Денят на Св. Иван Рилски Чудотворец, искам да изкажа своята благодарност  за грижите, които полагате за опазване на най-ценното – здравето! Българските лекари, със своята компетентност и всепризната трудолюбивост, отдавна са част от европейското семейство на високоспециализираната медицина.
Поздравявам ви за вашия всеотдаен труд, за хилядите спасени човешки животи, за силата на духа и стремежа ви да извисявате престижа на лекарската професия. 
Пожелавам Ви никога да не губите ентусиазма и вярата в своето призвание, защото то връща надеждата в живота и по-доброто бъдеще!
Пожелавам ви здраве и благополучие, професионални и лични успехи, вяра в българското здравеопазване, сили и желание да практикувате благородната си професия!

СТОЯН ПАСЕВ
Областен управител на област
с административен център Варна

Новини: 13.10.2020г.

Представители на Варненските Мото клубове се срещнаха с Областния управител

На 13 октомври  в сградата на Областна администрация Варна, в присъствието на членове от състава на Областната комисия по БДП за област Варна (Сектор „Пътна полиция“- ОД на МВР-Варна, ПБЗН-Варна, РЗИ-Варна, общини от област Варна и ОПУ на АПИ-Варна) се проведе работна среща с представители на Варненските Мото клубове, като чрез осъществяване на видеоконферентна връзка участие взеха и представители на ДАБДП.
На срещата бяха разгледани и обсъдени предложения от представителите на Варненските Мото клубове, свързани с предприемането на нови, допълнителни мерки за предотвратяване на войната по пътищата и подобряване безопасността на движението по пътищата като: изграждане на определени пътни участъци - писти за провеждане на мото скоростни състезания (гонки) в извън населени места; прецизиране нормативната уредба, свързана с размера на грайферите на гумите на моторите и уеднаквяването и със стандартите, заложени при производството на мотори в заводите; промени при поставянето на мантинели в проблемни пътни участъци; предприемане своевременни действия от компетентните институции при установяване замърсяване на пътните платна с пясък и / или течности и промяна графика на миенето на уличната пътна мрежа; провеждане на информационни кампании и инициативи по училищата за подобряване културата на подрастващите – също участници в движението по пътищата; промяна при фазите на някои светофарни уредби. Разгледано беше и идейно предложение за изграждане Паметник на моториста.
Представителите на ДАБДП, членовете от състава на комисията и областният управител на област Варна – Стоян Пасев приветстваха идеите на мотоциклетистите, към които беше отправен апел да сигнализират своевременно органите на Сектор „Пътна полиция“- ОД на МВР-Варна при установяване на нарушения по пътищата.
Представителите на Варненските Мото клубове ще бъдат включени в предстоящите заседания и инициативи на ОКБДП като представители на неправителствения сектор.

Новини: 01.10.2020г.

Извънредния и пълномощен посланик на Италия в България Н. Пр. Стефано Балди се срещна с Областният управител Стоян Пасев

На разговорите присъстваха почетният консул на Италия във Варна- Антонио Таркуинио, и Димитър Стойнов - съветник по културните въпроси в консулството. Посещението е по повод приключването на мандата на дипломата.
Дипломатът изрази задоволство от партньорството между Варна и няколко града в Италия, което намира отражение по линия на международни проекти. Н. Пр. Стефано Балди приветства идеята за съвместната работа между университети, община и бизнес, която, според него, ще допринесе за подобряване на икономическата обстановка в града. В края на срещата Стоян Пасев  поднесе на Н. Пр. д-р Роб Диксън копие на един от предметите от Варненският халколитен некропол, от т.нар. – „Варненското злато“ представляват най-старото технологично обработено злато в Европа и света.


Телефони:| +359 52 688 222 | Факс: +359 52 632 365 | Звено за административно обслужване: +359 52 688 120 | e-office@vn.government.bg |
е-Контакти: governor@vn.government.bg | Официален адрес: www.vn.government.bg |
Адрес: гр. Варна, 9000, ул. "Преслав" № 26, Областна администрация Варна

Работно време на администрацията:
от 09.00ч. до 12.00ч. и от 12.30 до 17.30ч., Работно време на звеното за административно обслужване: от 09.00ч. до 17.30ч. без прекъсване