Областен управител на област
с административен център Варна:

Стоян Пасев

Тел. 052 688 222
Факс. 052 632365
по- подробно.

Новини: 03.03.2021г.

Варна посрещна 3 март с почетен караул, шествие, венци и цветя в памет на героите

С почетни ритуали премина честването на 3 март във Варна. Денят започна с Тържествено издигане на националното знаме на пл. „Независимост“. Продължи с полагане на цветя и венци пред паметника на Граф Игнатиев, както и пред Мемориален паметник на украинските войни в Морската градина.
Шествието в памет на героите завърши пред Паметника на руските войни в Морската градина, след което започна 58-ма лекоатлетическа щафетна обиколката на Радио Варна и Почетна обиколка организирана от варненските мотоклубове със старт от Катедрален храм „Успение Богородично“.

Новини: 02.03.2021г.

Официално откриване на почетното консулство на Република Казахстан в град Варна

Днес се откри почетното консулство на Република Казахстан в град Варна ръководено от почетен консул Милен Димитров Райков. Събитието се проведе в присъствието на посланика на Казахстан в страната ни Н.Пр. Темиртай Избастин, Стоян Пасев-Областен управител, почетни консули, районни кметове.
На 19 август 2020г. министърът на външните работи на Република Казахстан г-н Мухтар Тилеуберди с цел развитие на търговско-икономическото, културно-хуманитарното и консулско сътрудничество подписа консулски патент на името на Милен Райков. Консулският окръг на почетното консулство на Република Казахстан със седалище в град Варна включва областите Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич и Варна.
Кандидатурата на Милен Райков бе одобрена от Министерски съвет на Република България с решение №922/10.12.2020г. На 8.02.2021г. министърът на външните работи на РБългария г-жа Екатерина Захариева подписа консулска екзекватура на името на Милен Райков, която предоставя на Милен Райков право да изпълнява консулските си функции.
В сградата на областна администрация Варна  Посланикът на Република Казахстан у нас Темиртай Избастин представи своята страна чрез фотоизложба, която илюстрира развитието на Казахстан от 1991 година до днес. Разказа за политиката на страната, която цели по-бързо икономическо и социално развитие на многонационалната държава. Посланик Избастин удостои Областният управител Стоян Пасев с медал, придружен със сертификат в знак на благодарност за ценния принос към събития, организирани в рамките на годината на Абай Кунанбаев 2020. Дипломатът изрази удовлетворение от създадените контакти и бъдещи действия относно  сътрудничество между регион Варна и региони в Казхстан. От своя страна Стоян Пасев подари книги описващи живота и дейността на хората, които управляват областта от създаването и като административен орган до днес.

Новини: 01.03.2021г.

Изграждат тренировъчен басейн във Военноморското училище във Варнa

Първа копка на уникален дълбоководен басейн за учебно-практически и тренировъчни цели направиха в двора на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна флотилен адмирал проф. д-р Боян Медникаров - началник на учебното заведение, Стоян Пасев-областен управител на област Варна и кметът на града Иван Портних. Проф. Медникаров посочи, че срокът на реализация е една година, а финансирането е осигурено от Министерството на отбраната e в размер на 3,2 млн. лв.  Тренировъчният басейн ще бъде с размери 25 на 12 м., с варираща дълбочина от 1 до 5 метра, с възможност за разширяване на обема. В него ще бъде провеждана специализирана подготовка на курсантите, максимално приближаваща се до условията в открито море – с генериране на вълни, светкавици, затъмняване, мъгла. Съоръжението ще може да бъде използвано за физическа подготовка и на студенти. Планът на училището предвижда и граждански достъп – за тренировки на отбори по синхронно плуване и водна топка. През 2019 г. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ направи основен ремонт на друг басейн, чийто капацитет е за около 60 души, трениращи едновременно.


Телефони:| +359 52 688 222 | Факс: +359 52 632 365 | Звено за административно обслужване: +359 52 688 120 | e-office@vn.government.bg |
е-Контакти: governor@vn.government.bg | Официален адрес: www.vn.government.bg |
Адрес: гр. Варна, 9000, ул. "Преслав" № 26, Областна администрация Варна

Работно време на администрацията:
от 09.00ч. до 12.00ч. и от 12.30 до 17.30ч., Работно време на звеното за административно обслужване: от 09.00ч. до 17.30ч. без прекъсване