Областен управител на област
с административен център Варна:

Стоян Пасев

Тел. 052 688 222
Факс. 052 632365
по- подробно.

Новини: 14.03.2019г.

В столицата се проведе българо-руски бизнес форум в областта на туризма

От името на Областният управител на област Варна, г-н Илиян Карагьозов – заместник областен управител участва в българо - руския бизнес форум в областта на туризма, който се проведе на  05.03.2019 г. в гр. София. Събитието е част от двудневната визита на министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев и водената от него делегация.
Събитието бе официално открито от министър-председателите на България и на Русия - Бойко Борисов и Дмитрий Медведев. В церемонията по откриването участваха министърът на туризма на Република България Николина Ангелкова и министърът на икономическото развитие на Руската Федерация Максим Орешкин.
Форумът представя възможности за насърчаване и задълбочаване на сътрудничеството и контактите на туристическия бизнес на двете държави с институционалната подкрепа на правителствата на Република България и Руската федерация. Събитието ще допринесе за затвърждаването на позитивните позиции на България като предпочитана туристическа дестинация за руските граждани във високо конкурентната и динамична международна среда в сферата на туризма.

Новини: 21.02.2019г.

Денят на защитниците на отечеството във Варна

Руският Ден на защитника на Отечеството бе отбелязан днес в централните гробища на Варна  пред  Паметника на падналите  в борбата срещу фашизма съветски войници в  град Варна .
На събитието присъстваха генералният консул  на Руската Федерация за град Варна Сергей Лукянчук, Областният управител Стоян Пасев ,представители на Община Варна, Съюза на офицерите  и сержантите от запаса и обществени организации. Пред паметника бяха поднесени венци и цветя,  бе отслужена панихида в памет на загиналите съветски войници.

Новини: 19.02.2019г.

Варненци почетоха паметта на Васил Левски

Областният управител Стоян Пасев се поклони на възпоменателните чествания по повод 146 години от гибелта на Васил Левски. Бяха поднесени венци и цветя пред барелефа на Апостола в квартал "Левски"от зам.областен управител Илиян Карагьозов, последвано от общоградско поклонение със заупокойна молитва и полагане на венци и цветя с военен ритуал пред паметника на Васил Левски в Морската градина.

Цяла България прекланя глава пред живота и делото на Aпостола на българската свобода Васил Левски. Васил Левски се налага като лидер на ВРО, идеолог, организатор и ръководител на българското национално- освободително движение. Далновиден и талантлив организатор, той обобщава опита на революционното движение до този момент и пръв достига до съзнанието за необходимостта от предварителна подготовка чрез създаването на революционни комитети и пренасяне на центъра на организирането на националната революция в българските земи. Убеден демократ, Левски вярвал в силите на българите сами да извоюват своята свобода, защото „който ни освободи, той ще ни зароби“. Проповядва идеята за „свята и чиста република“, за общество и държава, в която всички „да бъдат напълно свободни там, гдето живее българинът – в България, Тракия, Македония“.


Телефони:| +359 52 688 222 | Факс: +359 52 632 365 | Звено за административно обслужване: +359 52 688 120 | e-office@vn.government.bg |
е-Контакти: governor@vn.government.bg | Официален адрес: www.vn.government.bg |
Адрес: гр. Варна, 9000, ул. "Преслав" № 26, Областна администрация Варна

Работно време на администрацията:
от 09.00ч. до 12.00ч. и от 12.30 до 17.30ч., Работно време на звеното за административно обслужване: от 09.00ч. до 17.30ч. без прекъсване