Областен управител на област
с административен център Варна:

Благомир Коцев

Тел. 052 688 222
Факс. 052 632365
по- подробно.

Новини: 20.06.2022г.

Областният управител на Варна Благомир Коцев участва в тържествената церемония на ВСУ „Черноризец Храбър“ за връчване дипломите за висше образование на випуск 2021г.

На тържествена церемония във ВСУ „Черноризец Храбър“ Варна бяха връчени дипломите за висше образование на випуск 2021г.. Специални гости на тържеството бяха областният управител Благомир Коцев, зам.-кметът на Варна Коста Базитов, отец Теодор от Варненската и Великопреславска митрополия, Даниел Парушев-председател на Националното представителство на студентските съвети на Република България, кметове на общини, представители на общинската и районната администрации, на висши училища и научни институти, директори на средни училища и професионални гимназии, председатели и членове на браншови настоятелства към професионалните направления, представители на бизнеса. В приветственото си слово към абсолвентите Благомир Коцев, областен  управител на Варна подчерта, че Варненският свободен университет е неделима част  от най-добрите постижения на българското висше образование и не случайно е получил приз от ЕК със специален знак за високо качество на образованието. Областният управител пожела на всички абсолвенти благоденствие и успехи, сила и упоритост за да посрещнат достойно  новите предизвикателства на живота и изрази увереност, че голяма част от  завършващите ще направят своя избор да разгънат потенциала си в морската столица и областта.

Новини: 01.06.2022г.

Благомир Коцев, областен управител на Варна връчи отличие „Неофит Рилски“ на МОН на изявени директори на училища от област Варна.

На 01  юни 2022г. в Областна администрация Варна се състоя церемония по връчване на  най-високото почетно отличие  „Неофит Рилски“ на Министерство на образованието. Десет изявени директори на училища и преподаватели от град Варна бяха поканени в  заседателната зала на Областна администрация Варна, за да  получат  почетното звание за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета. В присъствието на варненските медии  областният управител на Варна Благомир Коцев и Ирена Радева началник на РУО-Варна  връчиха високите отличия на  директорите на ОУ „Панайот Волов“-  г-жа Йорданка Маринова, I ОУ“Св. Княз Борис I“ - г-жа Ирина Петрова, Професионална гимназия по текстил и моден дизайн - инж. Людмила Начева и на заслужили учители от детските градини и училища на територията на област Варна. Областният управител изказа своята благодарност за професонализма и нестихващата всеотдайност на наградените, пожела им здраве, самочувствие и още по-големи успехи в просветното им дело, да  бъдат  горди със своята профисия. На всички деца, по случай 1-ви юни, международен ден за защита на детето той пожела щастливо и безгрижно детство, много усмивки и сбъдване на всички детски мечти. Музикален поздрав към присъстващите отправиха и ученици от НУИ „Добри Христов“ Варна.

Новини:31.05.2022г.

Посланикът на Кралство Нидерландия в България Н. Пр. Симон ван дер Бург се срещна с областния управител на Варненска област Благомир Коцев.

Посланикът на Кралство Нидерландия в България Н. Пр. Симон ван дер Бург се срещна с областния управител на Варненска област Благомир Коцев. Това е първата визита на дипломата в морската столица. На нея бяха обсъдени двустранните отношения в сферата на бизнеса и чуждестранните инвестиции на територията на региона. Областният управител на Варна Благомир Коцев представи предимствата на Варненска област и потенциала за развитие на културно-историческия туризъм, като изрази надежда за възстановяване на нормалния туристически обмен през летния сезон между двете страни, нарушен поради ограниченията, свързани с коронавирусната пандемия. Той запозна накратко Н. Пр. Симон ван дер Бург със създадената организация от държавата по  настаняването, обслужването и преместването на украинските бежанци от морските хотели във вътрешността на страната в държавни бази. От намиращите се в момента във Варна около 15 хиляди украински бежанци, 5000 души ще останат в хотелите, като хотелиерите са заявили желание да участват в  новата програма за помощ на украинците, която ще започне след 31 май. Приоритетно в държавните бази ще почиват служителите на съответните ведомства и ще се търси начин да не се пречи на тяхната ваканция.
Н. Пр. Симон ван дер Бург припомни за сключеното споразумение за побратимяване между градовете Варна и Дордрехт през 2001г. за обмяна на добри практики свързани с доброто управление, икономиката, индустрията, транспорта, образованието, науката и технологиите, здравеопазването и социалната сфера, околната среда, устойчивото развитие и  културата,  и изрази желание за продължаване на активния диалог на всички нива между Нидерландия и България, задълбочаване и разширяване на икономическото сътрудничество, бизнес отношенията и привличането на повече инвеститори. Акцент в разговора беше и политиката на държавата за осигуряване на силен летен туристически сезон при гарантиране на пълната безопасност на туристите. В края на срещата областният управител връчи на посланика плакет изобразяващ реплика на фигура от намереното край Варна съкровище с най-старото технологично обработено злато в света.

 
Телефони:| +359 52 688 222 | Факс: +359 52 632 365 | Звено за административно обслужване: +359 52 688 120 | e-office@vn.government.bg |
е-Контакти: governor@vn.government.bg | Официален адрес: www.vn.government.bg |
Адрес: гр. Варна, 9000, ул. "Преслав" № 26, Областна администрация Варна

Работно време на администрацията:
от 09.00ч. до 12.00ч. и от 12.30 до 17.30ч., Работно време на център за административно обслужване: от 09.00ч. до 17.30ч. без прекъсване