Областен управител на област
с административен център Варна:

Стоян Пасев

Тел. 052 688 222
Факс. 052 632365
по- подробно.

Новини: 23.04.2021г.

Областният управител с грамота от Съюза на хотелиерите – к.к. Златни пясъци

Областният управител Стоян Пасев се срещна с Георги Щерев, председател на УС на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци и с представители на съюза. Основни въпроси в  разговора бяха как ще протече летният сезон, от каква подкрепа има нужда бизнесът, ще има ли фалити през това лято и какво спешно трябва да бъде направено, за да оцелее един от стратегическите сектори на икономиката – туризмът.
В края на срещата Областният управител бе отличен с грамота от Съюза на хотелиерите в Златни пясъци за диалогичност и партньорство с туристическия бизнес.

Новини: 22.04.2021г.

Стоян Пасев с почетен златен знак на Държавната агенция за метрологичен технически надзор

Председателят на  Държавната агенция за метрологичен технически надзор Петър Горновски награди с почетен златен знак на агенцията Областния управител на област Варна Стоян Пасев за доброто сътрудничество по време на съвместни проверки и бързата реакция за решаването на проблемите на гражданите от региона.
„Връчвам Ви „Златен почетен знак“ втора степен и грамота на ДАМТН  за доброто сътрудничество, за това , че като Областен управител, Вие сте човек, който безрезервно подпомага нашата дейност“ – каза Петър Горновски и, че като пример за успешно сътрудничество между областните управители и агенцията е  класифицирането на язовирите в страната и особено тези от трета степен, които не създават никакви проблеми за населението, което е особено важно, за да могат държавата и областните администрации да се фокусират върху останалите, които могат да предизвикат бедствени ситуации.
От своя страна Стоян Пасев благодари за отличието и високата оценка и добави: „Благодарение за високия професионализъм, инициативност, лоялност и всеотдайност в лицето на Петър Горновски, ДАМТН се затвърди като авторитетна и обществено значима институция.“

Новини: 16.04.2021г.

16 април – Ден на Българската конституция
Днес отбелязваме Деня на Конституцията. Той е и професионален празник на българските юристи. Датата е определена по инициатива на Съюза на юристите. С Решение на Министерския съвет от 12 март 1991г. 16 април - денят, в който първото Велико Народно събрание приема през 1879 г. Търновската конституция, е определен за професионален празник на българските юристи.
„Искам да използвам случая да изразя своята признателност за това, че отстоявате интересите на гражданите в област Варна и защитавате техните законови права! В днешни времена, когато сме изправени пред предизвикателството да утвърждаваме ценностите на демократичната правова държава, Вашата професия е натоварена с нови, още по-големи отговорности! Аз съм уверен, че Вие ще оправдаете очакванията към българските юристи и нека с работата си да повишим степента на обществено доверие в българското правосъдие“ с тези думи Областният управител Стоян Пасев посрещна г-н Марин Маринов – Председател на Окръжен съд Варна, г-жа Магдалена Давидова – Янева -Председател на Районния съд във Варна,г-жа  Ванухи Аракелян - Председател на Апелативен съд – Варна и г-жа Елена Янакиева – Председател на Административен съд – Варна на работна среща в администрацията. Магистратите от своя страна си пожелаха винаги в основата на правоприлагането да бъдат заложените в Конституцията принципи за върховенство на закона, за свобода и равенство, за защита на основните права и свободи на българските граждани.


Телефони:| +359 52 688 222 | Факс: +359 52 632 365 | Звено за административно обслужване: +359 52 688 120 | e-office@vn.government.bg |
е-Контакти: governor@vn.government.bg | Официален адрес: www.vn.government.bg |
Адрес: гр. Варна, 9000, ул. "Преслав" № 26, Областна администрация Варна

Работно време на администрацията:
от 09.00ч. до 12.00ч. и от 12.30 до 17.30ч., Работно време на звеното за административно обслужване: от 09.00ч. до 17.30ч. без прекъсване