Областен управител на област
с административен център Варна:

Стоян Пасев

Тел. 052 688 222
Факс. 052 632365
по- подробно.

Новини: 07.04.2021г.

Скъпи, лекари, зъболекари, фармацевти, фелдшери, лекарски асистенти, специалисти по здравни грижи и всички работещи в здравеопазването, посветили живота си на каузата да опазват здравето на хората,
                 Честит празник!
В извънредната ситуация в която се намира света вие сте на първа линия в борбата срещу коронавируса.  Излагате своя живот и живота на близките си на риск, с цел битката срещу COVID 19 да бъде спечелена скоро.
Повече от всякога днес обществото вярва, очаква, надява се на „чудесата“, които правите всеки ден, и цени вашия професионализъм, морал и милосърдие.
За вас е нашето огромно благодаря, което трябва да покажем не с думи, а със солидарност и действия! Днес е време да бъдем заедно с вас и усилията ви да спасявате животи, да чуваме призивите ви и да бъдем отговорни! Това ще е най – ценния ви подарък.
Благодарим Ви!
Бъдете здрави, имайте сили и вяра!
С уважение,
СТОЯН ПАСЕВ
Областен управител на област
с административен център Варна

Новини: 02.03.2021г.

Варна посрещна 3 март с почетен караул, шествие, венци и цветя в памет на героите

С почетни ритуали премина честването на 3 март във Варна. Денят започна с Тържествено издигане на националното знаме на пл. „Независимост“. Продължи с полагане на цветя и венци пред паметника на Граф Игнатиев, както и пред Мемориален паметник на украинските войни в Морската градина.
Шествието в памет на героите завърши пред Паметника на руските войни в Морската градина, след което започна 58-ма лекоатлетическа щафетна обиколката на Радио Варна и Почетна обиколка организирана от варненските мотоклубове със старт от Катедрален храм „Успение Богородично“.

 

Новини: 02.03.2021г.

Официално откриване на почетното консулство на Република Казахстан в град Варна

Днес се откри почетното консулство на Република Казахстан в град Варна ръководено от почетен консул Милен Димитров Райков. Събитието се проведе в присъствието на посланика на Казахстан в страната ни Н.Пр. Темиртай Избастин, Стоян Пасев-Областен управител, почетни консули, районни кметове.
На 19 август 2020г. министърът на външните работи на Република Казахстан г-н Мухтар Тилеуберди с цел развитие на търговско-икономическото, културно-хуманитарното и консулско сътрудничество подписа консулски патент на името на Милен Райков. Консулският окръг на почетното консулство на Република Казахстан със седалище в град Варна включва областите Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Добрич и Варна.
Кандидатурата на Милен Райков бе одобрена от Министерски съвет на Република България с решение №922/10.12.2020г. На 8.02.2021г. министърът на външните работи на РБългария г-жа Екатерина Захариева подписа консулска екзекватура на името на Милен Райков, която предоставя на Милен Райков право да изпълнява консулските си функции.
В сградата на областна администрация Варна  Посланикът на Република Казахстан у нас Темиртай Избастин представи своята страна чрез фотоизложба, която илюстрира развитието на Казахстан от 1991 година до днес. Разказа за политиката на страната, която цели по-бързо икономическо и социално развитие на многонационалната държава. Посланик Избастин удостои Областният управител Стоян Пасев с медал, придружен със сертификат в знак на благодарност за ценния принос към събития, организирани в рамките на годината на Абай Кунанбаев 2020. Дипломатът изрази удовлетворение от създадените контакти и бъдещи действия относно  сътрудничество между регион Варна и региони в Казхстан. От своя страна Стоян Пасев подари книги описващи живота и дейността на хората, които управляват областта от създаването и като административен орган до днес.


Телефони:| +359 52 688 222 | Факс: +359 52 632 365 | Звено за административно обслужване: +359 52 688 120 | e-office@vn.government.bg |
е-Контакти: governor@vn.government.bg | Официален адрес: www.vn.government.bg |
Адрес: гр. Варна, 9000, ул. "Преслав" № 26, Областна администрация Варна

Работно време на администрацията:
от 09.00ч. до 12.00ч. и от 12.30 до 17.30ч., Работно време на звеното за административно обслужване: от 09.00ч. до 17.30ч. без прекъсване