Областен управител на област
с административен център Варна:

Стоян Пасев

Тел. 052 688 222
Факс. 052 632365
по- подробно.

Новини:22.07.2019г.

В Областна администрация Варна се проведе работна среща на Областен консултативен съвет по туризъм

На 22.07.2019г. в Областна администрация Варна се проведе работна среща на Областния консултативен съвет по туризъм, който е обществен експертно - консултативен орган за подпомагане на областния управител при определяне, организиране и контролиране провеждането на националната политика за развитие на туризма на територията на област Варна, на тема „Летен туристически сезон - 2019 в контекста на измененията в нормативната уредба“. В работната среща, водена от г-н Илиян Карагьозов – заместник областен управител, участва г-н Валери Симеонов – народен представител и г-жа Маноела Георгиева- началник на кабинета на г-жа Марияна Николова - заместник- министър- председател по икономическата и демографска политика. Присъстваха представители на институции, общините, туристическия бранш и от сферата на културата и науката на територията на област Варна, които взеха активно участие в срещата.

Новини: 19.07.2019г.

ПРЕМИЕРЪТ И ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ПАРЛАМЕНТА  ПОСЕТИХА  МЕЖДУНАРОДНОТО  ВОЕННОМОРСКО УЧЕНИЕ „БРИЗ 2019“ ВЪВ ВАРНА

Областният управител Стоян Пасев заедно с Министър-председателят Бойко Борисов и Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъстваха на демонстрациите по време на голямото морско учение с международно участие "Бриз 2019", в което участват 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 5 вертолета и 2018 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Канада, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Втората постоянна група кораби на НАТО и Втората постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации.
От борда на фрегата „Верни” гостите на учението и представителите на медиите имаха  възможност да наблюдават различни епизоди от учението на море и на брега: „Ликвидиране на пожар на кораб в пристанище Варна и евакуация на пострадали”; „Спасяване на бедстващи хора на море и борба с нефтен разлив”; „Отразяване на атаката на въздушен противник (ПВО на кораба)”; „Стрелба с преносим зенитно-ракетен комплекс от два бойни поста по една въздушна цел”; „Оказване на съдействие на органите на МВР за предотвратяване на нелегален трафик” и други.

Новини: 19.07.2019г.

Заместник областния управител Илиян Карагьозов на област Варна връчи благодарствени грамоти

На 18.07.2019г. в Областна администрация Варна, г-н Илиян Карагьозов връчи грамоти от името на г-н Стоян Пасев- областен управител на област Варна, на Ясен Иванов Димитров и Николай Красимиров Тодоров – инспектори в Икономическа полиция Варна за принос в осъществяване на инициативата на Областна администрация Варна и Асоциация „Прозрачност без граници“ – българското национално представителство на международна организация за борба с корупцията „Transparency International“. Презентирайки ефективно работещи модели на добро управление и политики за противодействие на корупцията и насърчаване на взаимодействието между институции, бизнес, граждански сектор и медии на ниво местно самоуправление и държавна власт.


Телефони:| +359 52 688 222 | Факс: +359 52 632 365 | Звено за административно обслужване: +359 52 688 120 | e-office@vn.government.bg |
е-Контакти: governor@vn.government.bg | Официален адрес: www.vn.government.bg |
Адрес: гр. Варна, 9000, ул. "Преслав" № 26, Областна администрация Варна

Работно време на администрацията:
от 09.00ч. до 12.00ч. и от 12.30 до 17.30ч., Работно време на звеното за административно обслужване: от 09.00ч. до 17.30ч. без прекъсване